Hvordan velge riktig dusjkabinet

Lurer du på hva slags dusjløsning du skal velge? Dusjvegger, dusjhjørne og dusjkabinett er alternativer du kan gå for, men du må vite litt om badet ditt før du tar avgjørelsen.

Det er først og fremst én ting som er viktig når du skal velge dusjløsning, nemlig om badegulvet ditt har membran og er tett.

- Er du usikker på membranen eller hvordan grunnarbeidet på baderommet er utført, er det ingen tvil om at du bør velge dusjkabinett, slår Knut Anton Hole hos baderomsprodusenten Macro Design fast.

- Velger du dusjkabinett er du trygg på at det ikke blir lekkasjer på baderommet i hverken vegger eller gulv.

- En annen fordel med å kjøpe dusjkabinett er at du dusjer i et kar, og det følger med både dusjstang, blandebatteri og hele pakken, legger produktsjef i Geberit AS, Beate Gerø, til.

 

Dusj på små bad

Plassen på badet er også en avgjørende faktor for valg av dusjløsning. På hytter der baderomsveggene ikke er flislagt, er det smart å velge dusjkabinett, sier Beate Gerø. Og på små bad med skråtak anbefaler hun et lavt dusjkabinett. Showerama 8-5 lav modell fra Porsgrund er et godt alternativ.

Knut Anton Hole i Macro Design anbefaler dusjvegger med foldedører til de små badene der membranen er i orden. Det frigjør plass på badet når dusjen ikke er i bruk og de gjør ikke så mye ut av seg som et dusjkabinett.

Dusjvegg eller dusjhjørne

I nye boliger og nyrenoverte bad som er utført etter våtromsnormen er det mer vanlig å sette opp dusjvegg eller dusjhjørne. Med begge disse dusjer man rett på baderomsgulvet. En dusjvegg sitter fast i veggen og skiller dusjen fra resten av baderommet. Dusjveggene kommer i ulike størrelser og kan gjerne kombineres med dusjstang og dusjforheng. To dusjvegger som kan lukkes inn mot et hjørne, kalles for dusjhjørne.

- Dusjvegger og -hjørner er enklere å rengjøre, samt at de har et mer minimalistisk preg enn et dusjkabinett, sier Knut Anton Hole. Her er det altså smak og behag og hva du har plass til som avgjør hva du velger.

Korte dusjvegger kan også settes på badekaret om du har dusjen der.

 

Bruk rørlegger

Det anbefales å velge en kjent leverandør når du går til innkjøp av dusjløsning slik at det er enklere å få tak i slitedeler når det trengs.

- Husk også at en rørlegger må koble til vannet i dusjen. Da har du alt i orden når det kommer til sikkerhet og garanti, råder Beate Gerø som er produktsjef i Geberit AS for blant annet Porsgrund og Aqua clean.