Baderomstrender 2022

09.03.2022

VVS Fagmann

Baderomstrend med miks av materialer

Industriell eller skandinavisk? Om du ikke ønsker at baderommet ditt kun skal ha ett uttrykk, er 2022 året for deg. Miks av materialer på baderommet har nemlig blitt en utrolig populær baderomstrend, og kan gi rommet mange flere stilmuligheter. Servantkran i bronse og en tidløs hvit porselensvask, eller vegger i betong og møbler i lyst treverk er begge trend-eksempler på miks av materialer som kan gi forskjellig uttrykk, avhengig av hvordan baderommet ellers innredes.

Nordisk-Japandi_WEB.jpg

Duse toner og blandet treverk er trend på badet

En fargetrend vi kommer til å se mer av fremover er duse farger i grønn-, beige- og blåtoner, altså enkle farger som gir oss følelsen av ro og fred. Vi elsker fortsatt den nordiske stilen med lyst treverk og enkle snitt, og vi ser at flere ønsker mørke møbler i sort og mørk tre for å skape en kontrast til de lyse fargene. En god balanse kan gi oss fristedsfølelsen mange er ute etter, men fortsatt gi et moderne preg på rommet.
Ton-i-ton_WEB.jpg

Ton-i-ton på badet

Farger med samme kulørtone i ulike nyanser kalles gjerne for ton-i-ton. Dette har vi sett på interiørfronten i noen år, og trenden fortsetter inn i 2022. Spesielt ser vi farger i beige-, rød-, grønn- og blåtoner.

Miljøvennlig, grønt og avslappende

Miljøfokus er viktigere enn noen gang, og vi ønsker bærekraftige produkter som holder i mange år. For mange betyr dette tidløst design som ikke trenger å byttes ut ofte. Vi ønsker også at baderommet skal være et fristed – Vi inviterer naturen inn med grønne planter og dekor fra skogen, og ønsker en naturlig og avslappende opplevelse.

Speil med funksjoner

Speil kan endre på et hvilket som helst rom, avhengig av størrelse, plassering og form. Runde speil har lenge vært en favoritt i mange hjem, og som tilbehør spiller speilet på baderommet en stor rolle. Har du for eksempel et lite bad kan speilet hjelpe til med å gi en illusjon av at rommet er større. Vi vil ha rammeløse løsninger som er enkle å rengjøre, men gjerne med lysramme i varmhvitt og kaldhvitt lys, slik at du kan selv bestemme om lyset skal ha et preg av dagslys eller et varmere uttrykk.

Praktisk oppbevaring evig baderomstrend

Vi liker ryddige baderom uten for mange synlige elementer, og det har i de siste årene blitt mer fokus på smarte og praktiske oppbevaringsløsninger. Mange baderomsmøbler tilbyr ekstra løsninger slik som integrerte oppbevaringsbokser og tannbørsteholdere.

Alle produktene avbildet i denne artikkelen er fra Alternas baderomsserie, se hele sortimentet fra Alterna her

Siste nytt fra Brødrene Dahl