Baderomstrender 2023

Hver dag starter og avslutter på badet og vi kan dermed si at badet er hjertet i huset. Trivsel på baderommet er avgjørende for en god hverdag og et fint design bidrar til at baderommet blir en velværesone hvor komfort og trivsel står i fokus. Her kan du lese mer om baderomstrender som pryder bilde i 2023.

Baderomstrender 2023

Hver dag starter og avslutter på badet og vi kan dermed si at badet er hjertet i huset. Trivsel på baderommet er avgjørende for en god hverdag og et fint design bidrar til at baderommet blir en velværesone hvor komfort og trivsel står i fokus.

Turkis eleganse

I år som i fjor er det tidligere trender som igjen får skinne i 2023. Blant annet vil den kjente turkis-fargen gjør et comeback på baderommet. Turkise detaljer vil skape en kontrast på baderommet og noe som gjør ditt baderom mer unikt. Du kan for eksempel ha en kontrastvegg på badet i turkise fliser.
Møbler fra Laufen med turkise detaljer
Turkis eleganse fra Villeroy & Boch
Turkis er en unik farge som skaper en koselig harmoni på baderommet. Fargen har også flere funksjoner, sett i forhold til rommets andre farger. Sammen med hvitt kan turkis skape en minimalistisk stil, mens med svart vil badet heller bli trendy og moderne, eller sammen med gull-detaljer kan du gjenskape en tradisjonelle, majestetisk kombinasjon. Psykologisk sett skal turkis skape et generelt bedre humør og lindre irritabilitet og tretthet.

Hverdagsluksus

Her får du spafølelsen med Macro Design
Videre kommer spåfølelsen til å bli et fenomen i 2023, med naturlige og duse toner. På badet skal komfort og trivsel være hovedelementer og hva er vel bedre enn en lang og varm regndusj, eller et toalett som både spyler og tørker? Med dusj fra Fima vil du oppleve en uovertruffen komfort med et moderne design, og morgendusjen vil bli en helt ny opplevelse. Badekaret vil også representere baderommet i 2023, og hva er vel bedre enn å sette hverdagen på pause å ta seg et bad etter en hektisk dag? Et badekar i baderommet vil ta mye oppmerksomhet og bli et fokuspunkt på badet.
Luksus med Duravit Sensowash Starck spyletoalett

Sort med metalliske detaljer

Sort har lenge vært en populær detalj på badet, og trenden fortsetter inn i 2023. I det kommende året vil sorte bad med metalliske detaljer bli spesielt populært, og et trendy bad med svarte fliser og gull-detaljer slår vel aldri feil? Om man ikke ønsker den enkle elegansen sort og gull gir kan man gå for andre metalliske detaljer for å skape et helt annet uttrykk. For eksempel vil sorte fliser med bronsedetaljer gi et mer maskulint uttrykk. Et baderom som er ton-i-ton, med sorte fliser og sorte kraner, vil uttrykke helhet og kan enkelt endres med å tilføye detaljer i andre farger og strukturer.
Vakre gulldetaljer fra hansgrohe
Velg sort med detaljer i bronse for et mer maskulint uttrykk, her fra AlternaBad

Bærekraftige detaljer

Den viktigste trenden i 2023 er produkter som er miljøvennlige og pengebesparende. Bærekraft har blitt et viktig nøkkelord de sitte årene og å handle bærekraftig blir viktigere for hvert år.
Miljøvennlige Villeroy & Bochs Subway 3.0
Med Oras’ smarte løsninger sparer du både miljøet og lommeboka
Med Villeroy & Boch sin Subway 3.0 Twistflush vil du spare 1,5 liter vann for hver gang du spyler uten å svekke spyleevnen. Mange velger også å gå over til sparedusj og berøringsfrie kraner for å spare på vannmengden. For eksempel kommer Oras' hånddusjer med EcoFlow, som er spesielt designet for å redusere vannforbruket og kan halvere vannmengden uten at det går på bekostning av komforten.
 
Velger du smarte produkter på baderommet vil du spare både miljøet og lommeboken din!
16.01.2023
VVS Fagmann