• Inspirasjon
  • Baderom
  • Oras - Svarte armaturer er ikke en døgnflue – vi forteller deg hvorfor!

Svarte kraner har kommet for å bli – les de åtte beste grunnene

Vi lurer ofte på hvor lenge nye interiørtrender vil vare. Men svart har en varig stil og eleganse - enten det er på en ny stol, en sofa eller en kran. Sorte armaturer passer til evig tid, ofte også i matt utførelse.

Svarte kraner har kommet for å bli – les de åtte beste grunnene
Hvert år går farger inn og ut av motebildet, med relativt kort hylletid. Men svart har en tiltrekningskraft og eleganse som er tidløs.

Svarte matte kraner

Vi lurer ofte på hvor lenge nye interiørtrender vil vare. Men svart har en varig stil og eleganse - enten det er på en ny stol, en sofa eller en kran.
Når det gjelder bad og kjøkken, klarer svart å overgå krom? Trenden viser seg å være populær: Ifølge interiørdesignbloggere på Lusso, tolvdoblet salget av svarte kraner seg i 2019 sammenlignet med forkrommede armaturer.

Mørke armaturer snev av eleganse

Vi mener at mørke armaturer kan gi badet og kjøkkenet det løftet de trenger og et snev av eleganse og raffinement, både i klassiske og moderne hjem.
Og svarte armaturer er ikke en døgnflue - de er her for å bli. 
Post3_Swipe4_1080x1080.jpg

Hvorfor er sorte kraner et godt valg?

Svarte kraner er et elegant valg for ethvert kjøkken eller bad.
  1. Svart er det nye nøytrale  - mens en lysere palett og interiør med hvitt på hvitt lenge har blitt ansett som estetisk nøytralt, mener designere at mørkere toner på kjøkkenet og badet sørger for det nøytrale samtidig som det gir særpreg.

  2. Det er en svært tilpasningsdyktig farge - enten kranene står til benkeplater i marmor, en monokrom palett eller et fargerikt interiør, står svart godt til omgivelsene. Dette gjør svart til en svært tilpasningsdyktig farge som lett passer inn i ethvert rom.

  3. Det er tidløst - sort vil vare, som det har gjort i flere tiår. Det er en farge vi sjelden blir lei av, så å investere i en svart kran er en god investering for livet.

  4. Det er estetisk tiltalende - ikke bare tåler svart tidens tann, det er liten tvil om at fargen ser bra ut, spesielt i kontrast til lysere fargetoner. Rom med mye svart kan være krevende, men svarte detaljer sørger for elegante og stilige aksenter.

  5. Det gir karakter - hvis du synes at badet med hvite fliser ser litt kjedelig ut, kan svarte armaturer gi akkurat det særpreget du trenger og umiddelbart skape et unikt rom.

  6. Det ser eksklusivt ut - alle liker å ha et snev av stil og klasse i hjemmet uten å sprenge budsjettet - og svart leverer akkurat det.

  7. Glem fingermerker - alle liker ryddige og rene hjem og vet hvor irriterende fingermerker på forkrommede kraner kan være. Takket være en galvanisert avslutning, synes ikke fingermerker på matte, svarte kraner så godt, men husk at dette kun gjelder kraner med matt, svart avslutning.

  8. Et sterkt belegg er konge - selv om dette kanskje ikke gjelder for alle svarte armaturer på markedet, har matte, svarte kraner fra Oras / HANSA et nøye påført nanobelegg som bidrar til å beskytte kranens overflate mot smuss og riper.
Post3_Swipe3_1080x1080.jpg

Tidløse, sorte armaturer

Enten du er ute etter å oppgradere badet og kjøkkenet, eller bare få et snev av stil og klasse, kan svarte kraner være det du trenger - helt tidløst.

Tekst og bilder: Oras Armatur AS
09.03.2022
VVS Fagmann

Siste nytt fra Brødrene Dahl

Oras Electra kraner
10.04.24
Baderom
Oras Electra kraner
Oras Electra tilbyr mer enn bare det berøringsfrie kraner med digital kontroll. Med berøringsfrie kraner kan vannforbruket halveres, samtidig som brukervennlighet og hygiene blir tatt til et nytt nivå.
Les mer
Oppgrader badet ditt med Duravit dusjtoaletter
24.03.24
Baderom
Oppgrader badet ditt med Duravit dusjtoaletter
Er du på utkikk etter det ultimate innen badkomfort og hygienisk rengjøring? Duravit dusjtoaletter, tilgjengelig gjennom VVS Fagmann, representerer det ypperste innen baderomsinnovasjon.
Les mer
Pulsify dusjserie fra Hansgrohe
17.01.24
Baderom
Pulsify dusjserie fra Hansgrohe
Hansgrohe setter standarden for kvalitet, komfort og moderne design. Deres nye Pulsify dusj serie er intet unntak. Her kombineres funksjonalitet med smarte løsninger og lekkert design!
Les mer
Nyhet! Glow 68 vegghengt toalett
10.11.23
Baderom
Nyhet! Glow 68 vegghengt toalett
Porsgrund, en av de mest anerkjente navnene i norske baderom, introduserer det siste tilskuddet til sin populære Glow-serie - modellen Porsgrund Glow 68. Dette vegghengte toalettet kombinerer nordisk design med moderne teknologi, og ligger i et prisnivå som appellerer til mange.
Les mer